Американското списание шефовете на фармацевтичните компании BioNTech и Moderna. Под заглавие

...
Американското списание шефовете на фармацевтичните компании BioNTech и Moderna. Под заглавие
Коментари Харесай

От ваксините се излюпиха нови милиардери

Американското списание шефовете на фармацевтичните компании BioNTech и Moderna. Под заглавие " Ето ги милиардерите от пандемията " изданието разкрива остарялата истина, че нещастието за едни е благополучие за други. На първо място са компаниите, които се занимават с " разработка на ваксини, препарати и здравно съоръжение ".

" През 2020 година " Форбс " съумя да открие през 2020 година 50 нови милиардери в региона на опазването на здравето. Най-видни измежду тях са учените, които стоят зад двете най-успешни ваксини против ковид - едната е създадена от  [американската компания] Pfizer и немската биотехнологична компания BioNTech, а другата е на основаната в щата Масачузетс компания  Moderna ", показва списанието.

С 4,2 млрд $ е забогатял генералният шеф и съосновател на  BioNTech немецът от турски генезис Угур Шахин. Французинът Стефан Бансел, който от 2011 година оглавява компанията Moderna, разполага с капитал от 4,1 милиарда $. Състоянието на американските вложители Тимъти Спрингър и Робърт Лангър, които през 2010 година са вложили $5 млн. и $1,5 млн. за развиване на Moderna, в този момент имат съответно $2 милиарда и $1,5 милиарда В листата на новите милиардери попадат също шефове на компании и вложители от Китай, Италия, Индия, Канада, Швейцария, Хонконг и Дания.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР